Ruud Visser

Vloer & Raamdecoratie

Laminaat, Tapijt en PVC

Laminaat Vloeren / PVC / Quick-Step
Quick-Step is de onbetwistbare meester in het nabootsen van het karakter en het natuurlijke gevoel van een echte houten vloer en het waarheidsgetrouwe uitzicht  en gevoel van tegels. Quick-Step onder-scheidt  zich door zijn superieure kwaliteit, creativiteit en revolutio-naire ontwikkelingen in laminaatvloeren op verschillende niveaus:

  • Dessins voor kleuren en vloerpatronen
  • Driedimensionale oppervlakten
  • Realistische hoogwaardige afwerkingen van de randen

Kortom, Quik-Step is een betrouwbare leverancier met een uitgebreide research afdeling en onbetwist marktleider op het gebied van laminaat met een ontzettend groot en exclusief gamma aan prdukten en design mogelijkheden. De Quick-Step collectie omvat 11 prduktgroepen. Van slaapkamer kwaliteit tot project kwaliteit. Op de website van Quick-Step zijn deze dan ook per groep gerubriceerd.

Design en topkwaliteit
Een superresistente toplaag: Alle designs hebben een harde top-laag met natuurlijke glansgraad en look door zijn precieze produktie jarenlang gegarandeerd perfect en mooi blijft. De beschermingslaag is zeer slijt- en krasbestendig. Dit maakt de vloer gedchikt voor plaatsen waar hij intensief  gebruikt wordt, in de woonkamer of hal bijvoorbeeld. Huisdieren zijn van harte welkom ! Een sigaret die op je Quick-Step vloer valt enkorte tijd blijft liggen, laat geen blijvende sporen na. En bovendien zijn de vloeren bijzonder moeilijk vlambaar. Lekker veilig dus ! Het is niet alleen heel eenvoudig om je Quick-Step vloer te reinigen: door de perfecte aansluitende planken laat hij ook niet toe dat bacterieen er zich kunnen nestelen. Een Quick-Step vloer is daarbij lichtbestendig: dat wilt zeggen  dat hij niet verkleurt, ook niet als hij overmatig veel aan (zon)licht wordt blootgesteld !
 

Een exclusieve eigen collectie met een breed assortiment aan actuele en modieuze items met een juiste prijs- / kwaliteit-verhouding. In de Dimension collectie vindt u ook een aantal uitmuntende vinyl kwaliteiten, en voor de projectmarkt kent de \TouchA@\ collectie, een subliem assortiment waarvoor wij aparte stalenboeken in huis hebben. 

WIJ ZIJN TEVENS DEALER VAN DE TOPMERKEN "BONAPARTE" EN "PARADE"  

NIEUW in ons assortiment !

Castell SuperGloss Laminaat € 37,95 / m2

      

Natuurlijk zijn onze Castell vloerdelen uitgerust met het bekende UNILIN-CLICK FLOORSYSTEEM. Tevens zijn de delen uitgerust met een geintegreerd geluiddempend systeem dat het contactgeluid met 10dB vermindert. Castell vloeren onderscheiden zich door middel van levendige en voelbare houtdecoren. Bovendien zijn onze panelen leverbaar in 2 lengtematen: XL -120cm en XXL-240cm. De breedte is standaard 18,5cm, en de panelen zijn voorzien van een V-Groef aan 4 zijden. Bovendien is er voor elk decor een passende randafwerking verkrijgbaar. Een Castell vloer is leverbaar in 7 karkatervolle, levendige, natuurlijke kleuren die nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn. Een Castell vloer is een bewuste keuze voor duurzaamheid, onze vloeren zijn met respect voor de natuur geproduceerd. Duurzaamhied betekent ook een lange levensduur, daarom bieden we maar liefst 25 jaar garantie op al onze vloeren.

 

Wat is een PVC vloer eigenlijk?

 

PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen PVC. PVC vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Het is een zeer geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. PVC vloeren zijn niet alleen uitermate geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik maar ook bij uitstek geschikt voor projectmatige of commerciële toepassingen vanwege de zeer hoge mate van slijtvastigheid.

De meeste PVC vloeren worden voorzien van een PU finish (PolyUrethaan) : dit is een soort kunststof die wordt aangebracht op de toplaag van de vloer, waardoor er een beschermende laag ontstaat die tevens zorgt voor een mooie matte uitstraling. Bijkomend voordeel  hiervan is dat nauwelijks onderhoud nodig is. Slechts wat reinigen met lauw water en een speciale PVC reiniger is voldoende.

 

Waarom een PVC vloer ?

 

De PVC vloer wordt door steeds meer mensen ontdekt wat niet zo gek is omdat de PVC vloer u veel te bieden heeft. PVC vloeren zijn namelijk uitzonderlijk duurzaam, sterk, eenvoudig te onderhouden, zeer stabiel en stil en staat bekend vanwege het geluiddempende karakter. Het vermindert dus omgevings- en contactgeluiden (in vergelijking met bv. Laminaat). PVC is tevens zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Dankzij de huidige technieken zij PVC vloeren niet of nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden. Wellicht heeft u al talrijke keren over een PVC vloer gelopen zonder dat u dit in de gaten heeft gehad.

 

Hoe wordt een PVC vloer gelegd

 

Er zijn twee soorten PVC vloeren:

1. de Dryback variant

Deze vloer wordt verlijmd op een werkingsvrije vloer. Een houten vloer zou dus niet geschikt zijn voor deze variant PVC. Tevenss dient de basisvloer (vrijwel) altijd te worden geëgaliseerd en geschuurd. Zelfs een vlakke zand/cement dekvloer is niet voldoende vlak en zal op termijn doortekening in het PVC geven!

Wij adviseren een Dryback(lijm)Systeem vloer door een professional te laten installeren. Om te beginnen dient uw vloer professioneel te worden geëgaliseerd. Dit om te voorkomen dat u na verloop van tijd iedere oneffenheid terug gaat zien in de vloer. Daarnaast dient de vloer na het egaliseren goed geschuurd te worden.

2. HDF klik PVC systeem

Deze vloer is goed te vergelijken met een klik laminaat vloer. De wijze van plaatsen is identiek en is dus ook prima te doen door de doe-het-zelver. Er dient echter wel altijd een ondervloer te worden geplaatst en dient er rekening te worden gehouden met eventuele expansie (net zoals met laminaat in verband met het ‘werken’ van het materiaal).

 

 

Voordelen PVC

PVC Dryback(lijm)

PVC Hdf-klik systeem

Geschikt voor vloerverwarming

+++

++

Geluid dempend

+++

++

Geen schade originele ondergrond

-

+++

Geschikt voor vochtige ruimtes

+++

+

Milieu vriendelijk

++

++

Duurzaam

+++

+++

Geen plinten nodig

++

-

Eenvoudig zelf te plaatsen

+

+++

Beperkte dikte van de vloer

+++

++

Onderhoudsvriendelijk

+++

+++

Slijtvast

+++

+++

 

+++ = zeer goed ++ = goed + = matig

 

PVC en Vloerverwarming

 

PVC vloeren zijn prima te gebruiken voor basisvloeren met vloerverwarming en vloerkoeling. PVC vloeren transporteren warmte optimaal en hebben een relatief lage warmteweerstand.

 

PVC Vloer en geluid

 

PVC vloeren zijn meer geluiddempend dan laminaat- of parketvloeren omdat het PVC van een flexibel materiaal (‘polyvinylchloride’) gemaakt is, dit in tegenstelling tot laminaat of parket dat van een veel harder materiaal vervaardigd is en altijd een geluiddempend, waterafstotend en koude-werende ondervloer nodig heeft.

 

Voorbeeld van een Quick-Step PVC-Dryback-vloer egaliseren en leggen (met trap).