Ruud Visser

Vloer & Raamdecoratie

Plissé en Duette shades

Kiest u voor een plissé of Duette shades ? Dan kiest u voor de ideale oplossing voor serres, schuine ramen, koepels, driehoekige ramen en andere speciale toepassingen. Warmte- en lichtregeling komen hier samen. Plissés en Duette® shades zijn functioneel, maar ook zeker sfeervol en decoratief. De stoffen zijn verkrijgbaar in transparant, lichtdoorlatende of verduisterende kwaliteiten.

Plissés

Hierbij kunt u kiezen voor enkele of dubbele plisségordijnenEen enkele plisségordijn is gemaakt van één laag stof, bij een dubbele plisségordijn bestaat deze uit twee lagen stof waarbij je het zogenaamde honingraat effect te zien krijgt. De homingraat zorgt bovendien voor tot wel 46% minder warmte verlies via het raam. Dus een mooie energie besparing bij een zeer comfortabele leefomgeving. En zomers zorgt deze honingraat er tevens voor dat er juist minder warmte via het raam wordt binnen gelaten. Om nog meer comfort te creeren kunt u kiezen voor de zogenaamde Top-Down Bottom-Up plisségordijnen. Bij dit type plissé kunt u vanaf de onderzijde- en de bovenzijde het plisségordijn openen en dus eindeloos variëren met licht inlaat voor een afwisselend effect en privacy indien gewenst. In tegenstelling tot deze variant kunt u het Top-Down plisségordijn dus alleen aan de onderzijde openen.

Plisse1

Top-Down1 

Duette shades

Duettee shades of ook wel  duette gordijnen genoemd, bestaan uit 2 lagen sotf die samen net zoals bij de plisségordijnen een gesloten honingraat vormen. Naast het decoratieve karakter van deze shades hebben deze zeer effectieve en functionele eigenschappen:

1. Isolerend

2. Reductie van warmte opname (met name in de zomer)

3. Verbeterde akoestiek in huis

Onderzoek door Stichting Milieu Centraal heeft uitgewezen dat duette gordijnen demeest effectieve  vorm van raamdecoratie is om energie te besparen. Dit wordt mede veroorzaakt door de (stilstaande) luchtlaag binnen de honingraat die zo een isolerende functie creeert. Daarbij zijn verduisterende shades ook nog eens voorzien van een speciale isolerende coating die extra bijdraagt aan het reduceren van warmte verlies. Deze vorm van raamdecoratie tesamen met enkel of dubbele beglazing in uw huis kunnen tot potentiële besparingen leiden vanwege het reducerende warmte verlies die zou kunnen oplopen tot zo’n 60%. Door de verschillende transparante vormen ( transparant, half-transparant, zichtdicht en verduisterend), uitgebreide stoffenkeuze en diversiteit in het kleurenpalet, krijgt uw huis het karakter dat u persoonlijk het meest aanspreekt.

Duette

DuetteShades