Ruud Visser

Vloer & Raamdecoratie

Draperieën & bogen

Draperieën
Stijlvolle draperieën maken de sfeer compleet in uw woning. Een aanvulling op het gordijn en een sfeervolle aanvulling van uw woning.
Een draperie is een in plooien geschikt gordijn dat boven de overgordijnen geplaatst wordt. Dit geeft een extra dimensie aan uw gordijn en straalt een elegante sfeer uit. Een draperie kan gemaakt worden van een zeer diverse collectie overgordijnstoffen.
Onze draperieën zijn zeer eenvoudig in model op te hangen aan een klittebandrail of draperieprofiel. Na het eventueel reinigen is de draperie dan ook weer zeer eenvoudig door uzelf op te hangen. Artistieke draperieën worden met name ook toegepast om bepaalde elementen te versterken en diepte te creeren, bijvoorbeeld in een raam of deur waarachter een landschap ligt.

Bogen

De draperie bogen die onze eigen atelier worden vervaardigd, kunnen naar eigen wens op verschillende breedtes gemaakt worden. Afhankelijk van de breedte waar de draperien geplaatst moeten worden, wordt het aantal bogen bepaald. De bogen kunnen geplaats worden op een klitterail, op een roede, of op een plank met klittebevestiging. Tevens kunnen ook het aantal plooien in bogen varieren. Eventuele sierranden aan de bogen maken het geheel af. In ons atelier worden diverse typen bogen gemaakt : Draperie type C, type S, Sylvia, Augustinus en nog vele andere varianten.